Bygninger og rom

Kongsvold Fjeldstue klassifiseres som et tradisjonsrikt, genuint historisk hotell. Bygningsmassen ved Kongsvold er vernet og er et av de best bevarte eksemplene på den helnorske byggestilen innen hotell- og restaurantbransjen.

Bygningene på Kongsvold har alle sin egen historie, og ekstra morsom er kanskje historien knyttet til dikterkjempen og farende fant Aasmund Olavsson Vinje og det som i dag kalles Vinjestua. Kongsvold Fjeldstue har i alt 74 senger fordelt på dobbelt-, enkelt- og familierom. Mange finner Fantstua og Vinjestua ekstra hyggelige. Her kan to par eller en familie disponere sitt eget lille hus og samtidig ha tilgang på salonger, Kroa og spisesalen på Kongsvold.

Dronning Margrethe av Danmark har sitt eget rom (rom nummer to i hovedhuset), det samme hadde prins Eugene og den gang kronprinsesse Sonja. Mange har møtt hverandre på Kongsvold. Å.O. Vinje og Marlene fra Folldalen er to. Oppholdet beskrives i Ferdaminne frå sumaren 1860.

Skal du gifte seg, kan det være et fint minne å sove på samme rom som Dronning Margrethe av Danmark. Hun har sitt eget rom (rom nummer to i hovedhuset), det samme hadde prins Eugene og den gang kronprinsesse Sonja.

Du kan bestille rom ved å klikke på knappen «Bestill overnatting» til høyre på siden. Du kan velge mellom å overnatte i Hovedhuset som inkluderer Hovedhuset nedre, Trollheim eller øvrige hus.

tlf. (+47) 900 84 802 E-post: post@kongsvold.no