Turløyper og fjellkart

Knutepunkt Kongsvold

Vill, mektig og fascinerende er naturen rundt Kongsvold-tunet, der det ligger idyllisk plassert i nordhellingen for Dovreplatået, på grensen mellom ville fjellet og den mer beskytta Drivdalen.

Den sentrale beliggenheten gjør at fjellstua fungerer som knutepunkt for Den Norske Turistforening sine ruter – vestover til Reinheim, østover til Sletten gård i Folldal og Rondane og sørover mot Hjerkinn og Hageseter med videre forbindelse til Rondane via Grimsdalshytta.

Stier sommerstid og merkede vinterløyper vinterstid. Og selvsagt som et kjærkomment hvile- og spisested for moderne pilgrimer på vei langs pilegrimsleden til Nidarosdomen. Kongsvold er en av de mest benyttede inngangsporter til Dovrefjell- Sunndalsfjella nasjonalpark.

Klikk på disse kartene for å laste ned PDF-utgave:

Kart Dovrefjell

Se: kart i GoogleMaps.

Mer informasjon: DNTs Turplanlegger

Vinterløyper
I skisesongen prepareres det løyper opp til snaufjellet både på vestsiden, mot Snøhetta og på østsiden mot Knutshøene. Og da ligger endeløse fjellvidder for dine føtter. Det er stikket løype fra Kongsvold til Reinheim og Åmotsdalshytta. Skulle været bli i barskeste laget for den store fjellturen, er det fine turmuligheter i skogsbåndet og i litt mer skjermede områder i nærheten. Rundt fjeldstua er det akebakker og skiløyper for hele familien. Skulle noen få lyst på en tur i et av Norges beste alpinanlegg, tar turen til Oppdal under halvtimen.

Kongsvold Fjeldstue kommer gjerne med turforslag og opplegg for sine gjester.

Kart Dovrefjell