Takk for oss!

Takk for oss

Etter 22 gode år på Kongsvold, sier vi nå takk for oss. Den storslåtte naturen, det historiske bygningsmiljøet og alle de hyggelige gjestene har vært en god ramme rundt livene våre. Dyktige medarbeidere har gjort at vi har fått til Kongsvold slik vi ville – en stor takk til dem.

Vi overlater driften av Kongsvold Fjeldstue til Staten og Riksantikvaren, som også kan svare på spørsmål, og håper at nytt vertskap snart vil være på plass for å kunne ha kontinuitet i driften og ha «folk i husan».

Thank you for our time in Kongsvold

After 22 incredible years, the time has come to pass Kongsvold on to the next hosts. The amazing nature, historical buildings and all the nice guests we have had staying with us, have been a great part of our lives. Great thanks to all our staff, who made our time in Kongsvold successful. Riksantikvaren will respond to questions you may have regarding Kongsvold.

Ellen og Knut J. Nyhus

Snøhetta

Topptur til norges tak

Ruta til et av norges høyeste fjell, starter ved Kongsvold. Første etappe går vestover i 18 km (fem timers gange) til DNT-hytta Reinheim. Deretter bærer turen rett opp til toppen. Enten på vei til Åmotsdalshytta og videre inn i Sunndallsfjella, eller opp og ned på samme tur.

Ruta mot Reinheim finner du merket både fra Kongsvold stasjon og Kongsvold Fjeldstue. På vei til Reinheim passerer du Kaldvelldalen, hvor moskusen ofte holder til. Toppturen til Snøhetta er bratt og krevende. Siste del er på snø. Med lett topptursekk bruker man kortere tid enn angitt. Hovedtoppen bestiges på ca fire til fem timer både fra Reinheim og hyttta Snøheim.

Et alternativ til å gå til fots fra Kongsvold er å bli med Snøheimbussen.  Opplysninger om den får du her.

Snøhettatraversen
Kongsvold samarbeider med bedriften The Mountainguide, som arrangerer Snøhettatraversen – en klassisk tindetravers over hele det ruvende Snøhettamassivet, som tar deg med over hele fire 2000- metertopper.

Snøhetta
Dette er flott klatring og klyving i fast fjell med god friksjon. Klatringa har lett til moderat vanskegrad og er overkommelig for alle i normal turform med ønske om en luftig fjelltur utenom det vanlige. Se flere bilder

Turen starter å gå fra inngangen til Dovrefjell/ Sunndalsfjella Nasjonalpark i Europas siste intakte høyfjells-økosystem. Turen starter rolig med en nydelig fottur på 2- 3 timer i moskus-, fjellrev- og villreinland opp til Stortoppen på Snøhetta. Selve ryggtraversen starter ved Stortoppen på Snøhetta, videre til Midttoppen, klatring derfra til den kvasse Hettpiggen, en av de vanskeligst tilgjengelige 2000- metertoppene i landet. Videre derfra er det en bratt avslutning opp på Vesttoppen.

Rundturen fra Kongsvold Fjeldstue tar 10-12 timer.
Antall deltakere er maks 3. pr. vegleder.

Krav til deltaker:
Normal turform.
Ønske om en luftig og eksklusiv klatretur, kombinert med den gode og ekte opplevelsen av et opphold på Kongsvold Fjeldstue.

Turen starter kvelden før, hvor vi møtes til et godt måltid i spisesalen og avslutter med en samling ved peisen i Kongsvold Fjeldstue og går gjennom turen i ord og bilder sammen med veglederen, og deltakerne får utdelt nødvendig sikkerhetsutstyr. Etter en tidlig frokost, der deltakerne smører sin egen matpakke går turen mot Snøheim, og starten på tindeopplevelsen. Etter en flott og lang dag avsluttes turen med en gastronomisk nytelse på historiske Kongsvold og synker etter hvert inn i en fredelig ro under dunlette dyner.

NSB sørger for transport til og fra Kongsvold. Fra Gardermoen tar det 4 timer og du blir hentet på Kongsvoll stasjon.

Vegleder på turen er IVBV Tindevegleder Tor Olav Naalsund, eier og driver av The Mountainguide, en føringsbedrift med denne type turer som spesialfelt.

Utstyrsliste for deltakere:
Vindtett/ vanntett jakke og bukse.
Ullundertøy, trøye og bukse.
Ekstra varmeplagg, genser/ fleece.
Lue og votter.
Kraftige fjellsko.
Ryggsekk 30-40l.
Mat og drikke.

Snøhetta er landets høyeste topp utenfor Jotunheimen og ligger på 2286 moh. Fjellet ligger i Dovre kommune og i Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. DNT-hyttene Reinheim, Snøheim og Åmotdalshytta ligger på hver sin side av fjellet. Slik at det er mulig å gå til Snøhetta fra andre retninger også.

Mer informasjon: DNTs Turplanlegger

Snøhetta

Fakta
Kommune(r): Dovre (Oppland)
Område: Dovrefjell
Høyde: 2286 meter
UTM-koord.: 32V 513882 6909847
Geo. koord.: 62°19′12″ N, 9°16′6″ Ø
Førstebestigning: 1798 (Jens Esmark)
Kart: 1519-IV, Snøhetta

Informasjon hentet fra Wikipedia