Sommermeny 2019

Kongsvold 1720

Moskus og andelever terrine

portobellosopp, spinat, rødvinsjy,
urter og briosche
(1, 3, 7, 9, 12)

Grillet rødbete med valnøtter

vårløk, valnøttskum, feltsalat, urter og
pæresalsa med chilli
(8)

Sitron-brent fjellørret med sjøgress-trøffel

blomkålkrem, dill, rugbrød, syltet løk og tørket torsk
(1, 4, 7)

Skalldyrsuppe med safran og kamskjell

safrangelé, ørretrogn og kjørvel
(2, 4, 7, 9, 12)

Indrefilet av moskus

skorsonnerot, sølvløk og mandelpotetrede
og kirsebærsjy
(7, 9, 12)

Reinsdyrmedaljong
med urtecrust og rødvinsjy

mandelpotet Anna, gulrøtter, grønnkål,
sellerirotkrem og brokkolini
(1, 3, 7, 9, 12)

Fjelldronning fra Lesja

aprikoschutney, nøttebriosche og Kongsvoldkjeks
(1, 3, 7, 8)

Sitronterte med creme fraise-is

syltet sitron, tørket marengs,
sitron-safrangelé og sukkerpynt
(1, 3, 7, 8)

8 retter. 1185,-

«1720» året da de første bygningene ble satt opp etter brannen i 1718. Spisesalen er fra den tid og det har vært servert mat her hvert år siden!


Snøhetta

Skalldyrsuppe med safran og kamskjell

safrangelé, ørretrogn og kjørvel
(2, 4, 7, 9, 12)

Bakt fjellørret med cashew-urtepesto

mandelpotetmos, syltede grønnsaker,
sitrongelé og knust ceshew
(4, 7, 8)

Reinsdyrmedaljong med urtecrust og rødvinsjy

mandelpotet Anna, gulrøtter, grønnkål,
sellerirotkrem og brokkolini
(1, 3, 7, 9, 12)

Lokal blåmuggost

portvin-rosinkrem, nøttebriosche og Kongsvoldkjeks
(1, 3, 7, 8)

Rabarbra fra hagen med vaniljeis

rabarbra- og mandelkake, hvit sjokolade,
italiensk marengs og rabarbragelé
(1, 3, 7)

5 retter. 815,-

«Snøhetta» er det høyeste fjellet på Dovrefjell, 2286 m.o.h. og i sommersesongen er det mulig å bestige den på en dagstur. Det går buss fra Hjerkinn hver dag til Snøheim, som ligger ved foten av Nasjonalfjellet.


Bekkelegret

Blomkålsuppe med trøffel

solsikkekjerner og syltet blomkål
(7)

Lammecarré og langtidskokt lammeskank

kvannsjy, jordskokk, feltsalat, syltet rødbete
og brent smør-snø
(7, 9, 12)

Sitronterte med crème fraiche-is

syltet sitron, tørket marengs, sitron-safrangelé
og sukkerpynt
(1, 3, 7, 8)

3 retter. 665,-

«Bekkelegret» den frodige elvedalen ga saftig sommerbeite til buskapen i fjellbygdene rundt Dovrefjell.


Grønnbakken

Asparges og erter med kjørvel-vinaigrette

søtpotet, erter, cherry-tomat, solsikkekjerner
og rød rabarbra-salat

Grillet rødbete med valnøtter

vårløk, valnøtt-skum, urter og pæresalsa med chilli
(8)

Tindvedmousse og sorbet

tindvedgelé, kjeks og syltet bær

3 retter. 495,-

«Grønbakken» ligger ved fylkesgrensen til Oppland, og var i sin tid den sørligste bosettingen i Trøndelag, nå er det Kongsvold som er det.


Kaldvella

Røkt andebryst med kjørvel-vinaigrette

asparges, erter, søtpotetkrem, cherry-tomat,
solsikkekjerner og rød rabarbra-salat

Bakt fjellørret med cashew-urtepesto

mandelpotetmos, syltede grønnsaker, sitrongelé
og knust cashew
(4, 7)

Jordbær-sjokoladekake med jordbærsorbet

karamellmousse, syltet jordbær, kjørvel og jordbærkjeks
(1, 3, 7, 8)

3 retter. 595,-

«Kaldvella» er bekken som renner fra Kaldvellsjøen, et godt ørretvann som har gitt god matauk for Kongsvold opp igjennom tidene.