Takk for oss!

Takk for oss

Etter 22 gode år på Kongsvold, sier vi nå takk for oss. Den storslåtte naturen, det historiske bygningsmiljøet og alle de hyggelige gjestene har vært en god ramme rundt livene våre. Dyktige medarbeidere har gjort at vi har fått til Kongsvold slik vi ville – en stor takk til dem.

Vi overlater driften av Kongsvold Fjeldstue til Staten og Riksantikvaren, som også kan svare på spørsmål, og håper at nytt vertskap snart vil være på plass for å kunne ha kontinuitet i driften og ha «folk i husan».

Thank you for our time in Kongsvold

After 22 incredible years, the time has come to pass Kongsvold on to the next hosts. The amazing nature, historical buildings and all the nice guests we have had staying with us, have been a great part of our lives. Great thanks to all our staff, who made our time in Kongsvold successful. Riksantikvaren will respond to questions you may have regarding Kongsvold.

Ellen og Knut J. Nyhus

Lokale råvarer

Det aller meste av hva Kongsvold Fjeldstue frister med på menyen er basert på lokale og regionale råvarer – inklusiv moskus, som ble satt ut på Dovrefjell i 1930-årene.

De gamle fjellstuemennene hadde fjellet som spiskammer og høstet vilt, fjellfisk, bær og urter. Korn, poteter og andre grønnsaker ble hentet lengre nede i dalen, og sjøfisk fraktet fra Møre- og Trøndelagskysten.

Kongsvolds dyktige kokker utvikler stadig nye og spennede retter. Råvarene blir gravet, røkt, marinert og stelt etter alle kokkekunstens regler. Fjellmandel-poteten er fra Driva, kvann og rabarbra fra egen hage. Andre råvarer er reinsdyr, fjellørret, elg, hjort og moskus, men også sopp og urter. Til og med reinlav blir til en kulinarisk opplevelse sammen med hjort, moskus, rype og fjærkre. Alt presenteres på hvite tallerkner og hvite duker, med hver smak for seg.

– Det hender at en av moskusene fra flokken som holder til på Dovrefjell, forviller seg ned til folk, og da er det fellingstillatelse på den, og vi kan få kjøpt kjøttet. Vi er kommet fram til at moskuspaté og moskuscarpaccio er noe av det aller beste, forteller Knut J. Nyhus

Menyene varierer med årstiden, og til større arrangement kan det selvsagt gjøres tilpasninger etter ønsker og behov.

Meny etter eget ønske
Kongsvold setter sammen en meny til deg og ditt følge. Ordinær middag serveres kl. 19.00 og matmengden tilpasses det antall retter du velger. Menyen blir presentert for deg og du får hjelp til å finne drikke som passer. Har du spesielle ønsker, er det mulig å hente frem noe ekstra godt fra vinkjelleren. Har du lyst på en aperitiff før middag, serveres det gjerne ett glass i salongen.

Velkommen til bords i den historiske spisesalen på Kongsvold, der det har vært servert mat hvert år siden 1720.


Fra en Pilegrim fortellinger – En pilgrimsvandring fra Oslo til Trondheim
Skrevet av Gitta Bechschøft

«Og kød er der nok af ved Kongsvolds morgen buffet hvor vi laver vores pilgrims–livs største og flotteste madpakke: knækbrød, fladbrød, grovbrød, hårdkogte æg, fire slags ost og spekemat bestående af bl.a. røget rensdyrkølle, fårepølse, skinke, elgsdyrpate, yoghurt i bæger, frugt og søde vafler med et tykt lag brunt messmør til dessert.»