Takk for oss!

Takk for oss

Etter 22 gode år på Kongsvold, sier vi nå takk for oss. Den storslåtte naturen, det historiske bygningsmiljøet og alle de hyggelige gjestene har vært en god ramme rundt livene våre. Dyktige medarbeidere har gjort at vi har fått til Kongsvold slik vi ville – en stor takk til dem.

Vi overlater driften av Kongsvold Fjeldstue til Staten og Riksantikvaren, som også kan svare på spørsmål, og håper at nytt vertskap snart vil være på plass for å kunne ha kontinuitet i driften og ha «folk i husan».

Thank you for our time in Kongsvold

After 22 incredible years, the time has come to pass Kongsvold on to the next hosts. The amazing nature, historical buildings and all the nice guests we have had staying with us, have been a great part of our lives. Great thanks to all our staff, who made our time in Kongsvold successful. Riksantikvaren will respond to questions you may have regarding Kongsvold.

Ellen og Knut J. Nyhus

Kongsvold Kro

Kongsvold Kro holder åpent etter avtale, og har plass til 70 gjester. I underetasjen finner du landets første nasjonalpark-utstilling (Åpnet 17. juni 1987) om Dovrefjell nasjonalpark og Kongsvolds historie. Samt en samlig med historiske gjenstander fra fjellstuedriften. Utstillingen kan besøkes etter avtale med fjellstua.

Kroa var opprinnelig to stabbur i Folldal. De ble reist på Kongsvold før 1884. Mellom stabburene var det et vognskjul av plank. Den dag i dag vises det at de to tømmerveggene i midtrommet har vært yttervegger. Komplekset ble ombygd i 1960. Den gangen var det en sensasjon og ennå uvanlig å bruke gamle møbler og bruksgjenstander, slik det gjøres mange steder i dag.