Vin-Weekend

Henning Dolve

3. – 5. mars inviterer vi til en vin-weekend på Kongsvold. Vineksperten og mangeårig kursholder Henning Dolve vil ta oss gjennom både foredrag om vin og en spennende blindsmaking. Programmet er lagt opp slik at det er mulig med enten en eller to netters overnatting.

Fredag 3. mars

Ankomst i løpet av ettermiddagen.

Middag kl. 19 inkludert en velkomstdrikk og smaking av viner i løpet av måltidet, med vekt på mat og vin kombinasjoner.  Henning er med og øser av sin vinkunnskap.

Lørdag 4. mars

Frokost og mulighet for å smøre matpakke og fylle thermosen før man tar skiene fatt.  Enten med turski/fjellski fra Kongsvold sør-øst mot Gåvålia og Hjerkinn og vestover mot Reinheim og Snøhetta, eller i alpinbakkene på Oppdal eller Dombås, begge en ½ times biltur unna.  Trugetur til Viewpoint Snøhetta er også en hyggelig mulighet. Truger får man lånt på Kongsvold.

Løypene fra Kongsvold er kjørt opp med snøscooter og merket.

Så er det vinsamling kl 17.

Vi møtes i forelesningsrommet i Raulåna og ønskes velkommen med et glass mousserende. Henning vil gi til beste et interessant vinforedrag før det klargjøres til blindsmaking av 4 viner.

Etter en pause, samles vi til et glass Champagne i peisestuen før vi går til bords til en 5 retters Kongsvoldmeny – og selvsagt smaker vi flere viner til de enkelte rettene. Henning vil lede vinseansen og inspirere til samtaler over bordet om viner og smaker.

Etter middagen er det kaffe avec i stuene.

Priser

Hele weekenden med måltider, inkludert vinkurs med smaking av 4 viner, mousserende fredag og Champagne lørdag: 3250 per person.

Lørdag til søndag med vinkurs, smaking av 4 viner, 5 retters middag, overnatting og frokost: 1995 per person.

Vinpakke til maten fredag: 395, Vinpakke til maten lørdag: 595.